Lambriu lemn exterior - Casa de lemn

O casă pe structură de lemn poate arăta cum vrei tu. De cele mai multe ori, însă, se optează pentru aspectul clasic – adică faţadă izolată cu polistiren de 10 cm şi zugrăveală de exterior.

Totuşi, se poate şi altfel.

Peste izolaţia de polistiren se poate prinde un lambriu exterior de lemn. Asta înseamnă:

1. Un aspect rustic, prientenos, mai deosebit

Casa de lemn are ceva anume care te îmbie să te cocoţi la mansardă. Este o invitaţie la comfort şi relaxare care se transmite prin natura caldă şi prietenoasă a lemnului. Când vedem ceva din lemn, frumos prelucrat, pur şi simplu ne simţim mai bine.

Iar casa ta ar trebui să fie locul în care te simţi cel mai bine, nu?

Aspectul exterior (şi interior) al casei reflectă elemente definitorii al personalitaţii noastre.

Practic, casa ta te reprezintă. Dacă îţi place stilul rustic-natur, casa ta va avea o personalitate aparte cu un lambriu de lemn lăcuit. Dacă preferi stilul modern-colorat atunci poţi alege un lambriu într-o culoare vie (dar te rog, în nici un caz roz!).

Casa de lemn cu lambriu de lemn exterior vopsit roşu

2. Eficienţă termică şi mai mare = economie la costurile cu încălzirea

Lambriul, pe lângă funcţia estetică, se adaugă ca avantaj la izolaţia termică a casei tale.

Dacă pentru clima noastră (temperat continentală) o izolaţie de polistiren de 100 mm este suficientă, atunci o casă care are lambriu peste polistiren va fi şi mai priviliegiată. 

Altfel spus, cu cât un perete este mai bine izolat, cu atât mai uşor va fi să menţii o temperatură constantă în căminul tău. Iarna, în zilele geroase, căldura se va menţine mai mult timp înauntru (cu acelaşi efort caloric)  iar vara, în zilele toride, răcoarea va persista.

Dacă ai fost vara cu cortul pe munte, atunci ştii că după ce răsare soarele începe să se facă prea cald în cort. Asta se întamplă deoarece pereţii cortului sunt prea subţiri – se crează efectul de seră. În schimb, dacă pui pe cort un strat de 30 – 40 cm de fân, se va menţine o temperatură placută înăuntru chiar când soarele bate direct pe cort. 

În mod asemenător, lambriul izolează mai bine casa, asigurând un comfort termic constant în condiţiile unor diferenţe mari între temperaturile hivernale şi cele de vară. 

Casa cu mansarda - structura lemn cu lambriu exterior

Despre asta e vorba – un aspect mai interesant (care s-ar putea să stârnească invidii) :-) şi o izolaţie termică mai bună. În plus, totul merge mână în mână cu tâmplăria din lemn triplu stratificat.

Pozele pe care le vezi aici sunt modele de case pe care suntem gata să le construim oricând. Care-ţi place cel mai mult?

Casa de lemn cu mansarda - lambriu exterior

Pentru întrebări sau cereri de ofertă de preţ, lasă un comentariu mai jos sau contactează-ne.

Foto credit: Catalog Elk, Revista Planen un Bauen, Musterhauskatalog
 

7 Responses to De Ce Să-ţi Îmbraci Casa pe Structură de Lemn cu Lambriu Exterior

 1. Dan Petrosanu says:

  Buna ziua ,
  Sunt interesat sa aflu mai multe amanunte despre casele din imagine.

 2. Georgescu Ion says:

  Buna ziua. Sunt interesat de o astfel de casa, construita din lemn, cu mansarda si lambriu exterior. Suprafata pe care vreau sa o construiesc este cam mica, amprenta la sol este de aprox. 80-90 mp (10 m latime x 8-9 m lung.)Doresc sa aflu mai multe despre aceste case: proiectare, construire, pret, etc. si cam ce proiect se poate incadra in o asa suprafata mica. Va multumesc, cu stima, I.Georgescu

 3. Georgescu Ion says:

  Revin cu rugamintea de a primi rasp. pe email. Multumesc

 4. robert s. says:

  Buna ziua. Ma intereseaza un proiect de casa ca cele de mai sus. care ar fi un pret de constructie. Multumesc

  • Marina says:

   Preţul pentru acest tip de casă este de 120 euro/mp la rosu (pereţi închişi şi acoperiş, mai puţin ţigla/tabla) şi de 380 euro/mp la gata.
   Robert, ca să îţi putem da mai multe detalii avem nevoie de un proiect. Poţi veni tu cu propriul proiect sau îl putem realiza împreuna cu echipa noastră de arhitecţi şi ingineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *